Bejelentkezés a webes levelezőfelületre Bejelentkezés a Plesk adminisztrációs felületre Telefonos visszahívási igény elküldése Ugrás a főoldalra - domain regisztráció, web tárhely (webtárhely), webhosting Nyomtatóbarát változat Felvétel a kedvencek közé Oldal ajánlása Lap tetejére Leggyakoribb domain végződések - akciós domain regisztráció


Garantált minőségű, ám kedvező árú domain regisztráció és tárhely szolgáltatás az ACT Netkertnél. Cégünk minőségi tárhely szolgáltatást biztosít ügyfeleinek a hozzá kapcsolódó szerverszolgáltatással együtt (pl. tárhely­hez kapcsolódó statisztika, adatbáziskiszolgálás). Tekintse meg tárhely és domain regisztráció­s árlistánkat.


Sitemap
www.
 
.
127 féle domain végződés!

Központi domain
adatbázis lekérdezése


.hu domain regisztráció


Mi a .hu domain igénylés módja?
A .hu domain név igényléshez az igénylőlap(ok)ra és azok mellékleteire, illetve a regisztrációs díj és 1 évre a fenntartási költségek rendezésére van szükség. A dokumentumok megküldése történhet faxon és postai úton is. A domain igénylés megindítására a számlaérték megfizetésének napját követő 3 munkanapon belül kerül sor. Amennyiben kérik, a gyorsabb átfutás érdekében a számlát .pdf formátumban is megküldjük és egyidejűleg a számla eredeti példányát postázzuk.

Hol tudom ellenőrizni, hogy az igényelni kívánt .hu domain név még szabad-e?
Weboldalunk felső részében elhelyezésre került egy domain név kereső, melynél a kívánt domain név beírása és a választott végződés megjelölése után az OK gombra kattintva megtudhatja, hogy az adott domain név szabad-e. Az így nyert információ tájékoztató jellegű, nem minősül hivatalos adatközlésnek. Pontos információért kérjük forduljon munkatársunkhoz.

Mit lehet tenni, ha a választott .hu domain név foglalt?
Amennyiben a .hu domain név jelenlegi használója a domain regisztrációs szabályzatban foglaltakat súlyosan megszegi (pl.: a domain név használata egyértelműen megtévesztő), különböző módon lehet indokolt esetben eljárást kezdeményezni a domain delegálás visszavonása érdekében. Ha nem történik szabálysértés, legfeljebb arra lehet számítani, hogy a domain név valamikor felszabadul.

Mitől függ, hogy egy .hu domain név igénylés lehet-e prioritásos?
Prioritásos igényként a magyarországi szabályzat szerint azokat az igényeket lehet tekinteni, amelyeknél az igénylő cég/szervezet teljes vagy rövidített neve megegyezik az igényelt névvel, vagy ha az igényelt név a Magyar Szabadalmi Hivatal által az igénylő számára lajstromozott védjegy, mint karaktersorozat. A szervezeti formára vagy szakmai ágra vonatkozó szavak, jelölések (pl. valami.hu és valamikft.hu), valamint a szabályzatban tételesen felsorolt szavak elhagyhatók. Minden egyéb .hu domain igény nem prioritásos, más néven várólistás igényként kezelendő.

Mennyi ideig tart a .hu domain név regisztráció?
Prioritásos igényeknél az átfutási idő a gyakorlatban 2-3 munkanap szokott lenni. Hivatalosan az általunk vállalt határidő az igény megindítására 3 munkanap, míg az elbírálás ideje további 3 munkanap. Prioritásos elsőbbséggel nem rendelkező igények esetén a várólistán történő közzététel 14 napot vesz igénybe, majd néhány napos átfutási időt követően kerül bejegyzésre a domain név, amennyiben a közzététel ideje alatt senki sem nyújtott be az Internet Szolgáltatók Tanácsához a név igénylő részére történő delegálása ellen kifogást, valamint a közzétételt követően az ISzT, mint a .hu domain névtér felett rendelkező szervezet nem talált szabálytalanságot vagy valamilyen hiányosságot.

Milyen karakterekből és hány karakterből állhat az igényelt .hu domain név?
A domain név legalább 2, legfeljebb 40 karakterből áll. (Ajánlott a legalább 5, de legfeljebb 10 karaktert tartalmazó név választása.) A domain névben használható karakterek: a latin abc ékezet nélküli kisbetűi (a-z), továbbá a numerikus karakterek (0-9), valamint a kötőjel (-). Az ékezetes domain nevek bevezetése óta a magyar ABC ékezetes betűi is (á,é,í,ó,ö,ő,ú,ü,ű) szerepelhetnek a .hu domain nevekben. A domain név elején és végén csak betű vagy numerikus karakter állhat. A domain név nem tartalmazhat két egymást közvetlenül követő kötőjelet.

Kötőjellel, illetve több szóban írják cégünk nevét. Hogyan érdemes regisztrálni a .hu domain nevet?
Ilyen esetekben mindkét módon, vagyis egybeírva és kötőjellel is érdemes regisztrálni a .hu domain nevet, ugyanis a felhasználók többsége nem jegyzi meg az ilyen írásmódbeli részletkérdéseket.

Honnan tölthető le a domain igénylőlap?
Igénylőlapjaink weboldalunk Tájékoztatók, letöltések / Megrendelőlapok oldalról tölthetőek le .doc és .rtf formátumban, azonban amennyiben megrendelését weboldalunkon keresztül adja le az árkalkulátor, valamint az azt követő online megrendelési lehetőség segítségével, úgy rendszerünk automatikusan kitölti az igénylőlapot és azonnal nyomtatható formában elérhetővé teszi pdf formátumban.

Milyen mellékletek benyújtása szükséges .hu domain név regisztráció megindításához?
Prioritásos .hu domain igényeknél magánszemélyek esetén az igénylő személyi igazolványának/útlevelének és lakcímkártyájának másolata; cégek esetén - szintén másolatként - az eljárásra jogosultak aláírási címpéldánya és cégbírósági végzése(i) vagy cégkivonata. Cégbírósági végzésnél az eredeti, teljes körű bejegyző végzés, annak módosítása esetén az eredeti végzés és a módosítások megtörténtéről szóló végzés(ek) együttesen szükségesek. Csak módosításokról szóló, részleges végzést az ISzT nem fogad el. Társasági szerződés még a cégbíróságnál történő benyújtás igazolásával sem fogadható el a szabályzat értelmében. Fentiek miatt cégek esetén javasolt cégkivonat csatolása cégbírósági végzés helyett.
Várólistás .hu domain igényeknél csak az aláírt igénylőlap szükséges.

Mire kell figyelni a domain igénylőlap kitöltésekor?
Elsősorban arra, hogy
- minden kötelezően kitöltendő mező legyen kitöltve,
- az igénylőlapon megadott adatok és a mellékelt dokumentumok mindenben egyezzenek,
- cégek esetén az igénylőlapot a cégjegyzésre jogosult, cégszerűen írja alá (amennyiben a cégjegyzésre két vagy több személy együttesen jogosult, az összes megnevezett aláírása szükséges).

Mit takar a domain névfenntartás és -szolgáltatás?
Két szolgáltatásról van szó, egyrészt a név fenntartását, vagyis az ISzT felé az ügyintézést és a mindenkori fizetendő díjat, másrészt a névkiszolgálást, vagyis két, egymástól független áramellátással és interneteléréssel rendelkező szerveren a névszerviz biztosítását.

Olcsóbb a névfenntartás és -szolgáltatás, ha a névszervizt a megrendelő vagy más szolgáltató biztosítja?
Nem, ezesetben 2500 Ft+áfa egyszeri felárat is felszámítunk domain nevenként.

Hogyan adható át, illetve adható vissza .hu domain név?
Lemondó nyilatkozattal, ezzel kapcsolatosan kérje ügyfélszolgálatunk segítségét. Adatmódosítások esetén az árlistánkban megtalálható adminisztrációs díjak fizetendőek.

Honnan fogom tudni, hogy megtörtént a regisztráció?
Munkatársunk értesíteni fogja a megrendelés során megadott kapcsolattartó személyt e-mailen.

Hol tudom ellenőrizni, hogy a regisztrálni kívánt .hu domain név védjegy?
A Publikus Iparjogvédelmi Adatbázisban lehet előzetes kutatást végezni, azonban annak eredménye nem jelenti feltétlenül azt, hogy az adott domain név nem jegyezhető be Önnek. Ilyen esetekben kérjük, forduljon munkatársunkhoz.

Milyen szabályok szerint történik a .hu domain nevek regisztrációja?
A .hu domain nevek esetén a Magyarországi Internet Szolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesület, röviden ISzT (lásd: www.iszt.hu) jogosult a regisztrációs szabályok meghozatalára és azok betartatására.


Merre tovább?


 Tekintse meg tételes árlistánkat!
 Számítsa ki az igényelt domain- és szerverszolgáltatások árát online árkalkulátorunk segítségével! 
 Töltse le .hu domain regisztrációs lapunkat!
 Töltse le gTLD domain regisztrációs lapunkat!
 Töltse le szerverszolgáltatásokra vonatkozó megrendelőlapunkat!
 
Ugrás a főoldalra - domain regisztráció, web tárhely (webtárhely), webhosting
Silihost Kft. 2800 Tatabánya, Boróka utca 7  Telefon: 06-70-935-8652  Fax: 599-9725  E-mail: info@netkert.hu